Hunaja

Juvalaista lähihunajaa

Kiiskilän tilan hunajan valmistavat juvalaista kantaa olevat paikallisiin oloihin hyvin sopeutuneet mehiläiset. Pääsadon tilamme mehiläiset keräävät horsmasta ja vadelmasta. Hunajasato kerätään pesistä yleensä heinä-elokuun vaihteessa hieman sääolosuhteista ja kesän edistymisestä riippuen. Uuden sadon juoksevaa ja juuri lingottua hunajaa on saatavilla muutaman viikon linkoussesongin ajan. Uuden sadon hunaja kiteytyy hiljalleen lohkeavaksi hunajaksi. Kiteytymisnopeus riippuu säilytyslämpötilasta ja lopullinen kovuus mehiläisten keräämistä mesikasveista. Suurin osa myyntiin tulevasta hunajasta on hienokiteiseksi kiteytettyä pehmeää hunajaa, jonka rakenne pysyy pehmeänä ja hienokiteisenä.

Säilytys

Hunajan lyhytaikainen säilytys käy kuivassa ja huoneen lämmössä tiiviisti suljetussa purkissa. Jos ostat enemmän hunajaa kerralla suositeltavaa on säilöä avaamattomat purkit viileässä (noin +14 c) ja kuivassa tilassa. Uuden sadon juokseva hunaja säilyy juoksevana ainoastaan pakastettuna. Hunajansa juoksevana nauttivan on hyvä pakata hunaja kuukauden käyttöerissä pakastimeen. Tällöin hunaja on edelleen juoksevaa sulamisen jälkeen eikä hunajaa tarvitse missään vaiheessa lämmittää.

Myynti

Hunaja myydään tilalta suoraan kuluttajille. Tiedustelut puhelimitse 0503634451, yhteystiedot sivulla olevalla yhteydenottolomakkeella tai sähköpostilla pekka@kiiskilantila.fi. Hunajaa on myös myynnissä Lähiapajalla Juvan ABC-huoltoasemalla. Lähiapajan verkkokauppa löytyy osoitteesta https://lahiapaja.fi/

Pakkaus

Hunaja on pakattuna 500g lasipurkkeihin. Ekologisia valintoja kannattavina kierrätämme lasipurkkimme uudelleen käyttöön. Hyvitämme asiakkaillemme uuden ostoksen yhteydessä jokaisesta tyhjästä, huuhdellusta ja hyväkuntoisesta purkista 0,20e. Uuden sadon aikaan hunajaa on mahdollista ostaa myös omaan astiaan.