Mehiläistuotteet

Juvalaista lähihunajaa

Hunaja 500g 9,5€
Hunajalaatikko 10x500g 80€

Kiiskilän tilan hunajan valmistavat juvalaista kantaa olevat paikallisiin oloihin hyvin sopeutuneet mehiläiset sekä alkuperäisrotuiset pohjolan tummat mehiläiset. Pääsadon tilamme mehiläiset keräävät horsmasta ja vadelmasta. Päähunajasato kerätään pesistä yleensä heinä-elokuun vaihteessa hieman sääolosuhteista ja kesän edistymisestä riippuen. Uuden sadon juoksevaa ja juuri lingottua hunajaa on saatavilla muutaman viikon mittaisen linkoussesongin aikana. Uuden sadon hunaja kiteytyy hiljalleen lohkeavaksi hunajaksi. Kiteytymisnopeus riippuu säilytyslämpötilasta ja lopullinen kovuus mehiläisten keräämistä mesikasveista. Suurin osa myyntiin tulevasta hunajasta on hienokiteiseksi kiteytettyä pehmeää hunajaa, jonka rakenne pysyy pehmeänä ja hienokiteisenä pitkänkin säilytysajan.

Säilytys

Hunajan lyhytaikainen säilytys käy kuivassa ja huoneen lämmössä tiiviisti suljetussa purkissa. Jos ostat enemmän hunajaa kerralla suositeltavaa on säilöä avaamattomat purkit viileässä (noin +14 c) ja kuivassa tilassa. Uuden sadon juokseva hunaja säilyy juoksevana ainoastaan pakastettuna. Hunajansa juoksevana nauttivan on hyvä pakata hunaja kuukauden käyttöerissä pakastimeen. Tällöin hunaja on edelleen juoksevaa sulamisen jälkeen eikä hunajaa tarvitse missään vaiheessa lämmittää.

Myynti

Hunaja myydään tilalta suoraan kuluttajille. Lisäksi toimimme aktiivisesti Juvan ja Mikkelin REKO-ryhmissä. Hunajaa on saatavilla myös Mikkelin kauppahallin Maalaispuodista ja Siiskosen leipomon punaisen piipun kievarista.

Pakkaus

Hunaja on pakattuna 500g lasipurkkeihin. Ekologisia valintoja kannattavina kierrätämme lasipurkkimme uudelleen käyttöön. Hyvitämme asiakkaillemme uuden ostoksen yhteydessä jokaisesta tyhjästä, huuhdellusta ja hyväkuntoisesta purkista 0,20e.
Uuden sadon aikaan hunajaa on mahdollista ostaa myös omaan astiaan.

Mehiläisvaha

Mehiläisvahapaloja

Myymme pieniä määriä mehiläisvahaa käsityö- ja askartelukäyttöön. Valikoimassa on vahavalimolta ostettuja kennostopohjukkeiksi valettuja vahalevyjä sekä tilalla pesistä poistettua ja puhdistettua vahaa muotteihin valettuina vahapaloina.
Vahalevyistä voi rullaamalla sydänlangan ympärille valmistaa mehiläisvahakynttilöitä. Mehiläisvahapaloja on kätevää käyttää vettähylkivänä pinnoiteaineena puupinnoille. Myös valurautapannut saavat uuden kiiltävämmän elämän mehiläisvahapaistopinnalla. Mehiläisvaha on myös tärkeä raaka-aine muoti-ilmiöksi kasvaneen bee’s wrap mehiläisvahakääreen valmistuksessa. Mehiläisvaha toimii myös erinomaisesti luonnonmukaisena vaihtoehtona tinan valamiselle uutena vuonna.
Valmiina mehiläisvahatuotteina myymme kynttilöitä sekä kenkärasvaa.

Yhdyskunnat ja emot

Myymme myös mehiläisyhdyskuntia sekä emoja.
Lisätietoja Pekka Teittinen 050 3634451 / pekka@kiiskilantila.fi