Kiiskilän tila

Kiiskilän tila on mehiläisten hoitoon ja hunajan tuotantoon erikoistunut perinteikäs pientila Juvalla Järvenpään kylässä. Tila heräsi uuteen eloon vuonna 2016 ja tilan toiminta käynnistyi pitkän tauon jälkeen vuonna 2018 isännän opintojen päättymisen myötä. Isovanhempien lypsykarja vaihtui mehiläispesiin ja isännän harrastuksesta tuli työ.

Tilan aiemmasta elämästä kertovat yhä pihapiirin idylliset vanhat rakennukset, jotka vanhaa kunnioittaen ovat päässeet uusiin tehtäviin. Piharakennukset ovat mm. saaneet uusia asukkaita suomalaisista maatiaisrotujen edustajista. Maatiaisrodut ovat lähellä sydäntämme ja tilalla asusteleekin pieni maisemanhoitoon erikoistunut kainuunharmaslammaskatras, maatiaiskanoja, kaksi maatiaiskissaa sekä pohjolan tummia mehiläisiä.

Tilalla pyritään ekologisuuteen niin liiketoiminnassa kuin myös kotitaloudenkin kulutusvalinnoissa. Suosimme kestäviä ja kierrätettäviä tuotteita ja materiaaleja sekä lähiruokaa, jota arvostamme omassa ruokapöydässä, ja jota haluamme tarjota myös asiakkaillemme.

Lämpimään vuodenaikaan tunnelmallisesta aittamiljööstä pääsee nauttimaan lihashuollon merkeissä hierontavastaanotoksi kunnostetussa kesäaitassa. Jos kuitenkin vuodenaika tai saapuminen paikalle ovat esteenä, hierojana työskentelevä tilan emäntä vierailee myös kotikäynneillä lähialueella.